STÄDA SVERIGE

stadasverige“Idén till projekt Städa Sverige kom när jag bodde med mina hundar i en söderförort till Stockholm. Överallt låg det skräp, både ätbart och annat som hundarna riskerade att skada sig på. Jag hamnade ofta i konflikt med både Ville och Kora, promenaderna blev en kamp mot skräpet och till slut fick jag nog. Jag bestämde mig för att försöka göra något positivt av problemet. Istället för att ständigt ge förbud till hundarna valde jag att lära dem att plocka upp föremål från marken. Jag kunde nu erbjuda en bättre belöning, än den torra mackan eller glasspappret som låg på marken. I utbyte fick hundarna börja plocka upp skräpet, lämna det i min hand så att jag kunde slänga det i en papperskorg. Ett vinnande koncept för alla parter!”

Malin Andersson, grundare av Dogparkour Sweden 

 

Hundarna i Sverige har länge beskyllts för att skräpa ner, men nu är det dags att bevisa motsatsen. Vi utmanar hundägare att lära sina hundar att plocka upp skräp från marken och slänga det i närmsta papperskorg. Ta med en plastpåse ut och fyll den med skräp – både hundarna och miljön kommer att tacka er.

Att låta hunden plocka upp och bära föremål ger den ett bättre självförtroende, precis som balansträningen. Det här är ett perfekt sätt att aktivera hunden under koppelpromenaden.
Dela projektet på era facebooksidor och bloggar, så att vi når ut till alla hundägare i vårt avlånga land och skicka in egna bilder och filmer på när din hund städar Sverige till info@dogparkour.se

Vill du samarbeta med Städa Sverige? Kontakta oss på info@dogparkour.se

 

Comments are closed